PL | EN

Polityka prywatności

Administratorem Twoich danych osobowych jest HIBOU Maksymilian Wojnicki, z siedzibą w Warszawie, ul. Trombity 14, NIP 9512196873, REGON: 360454044 

Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania oraz przeniesienia danych. Twoje dane są przechowywane tylko w celu realizacji umowy sprzedaży wynikającej z zakupu towaru w naszym sklepie oraz kontaktu z Tobą w przypadku realizacji zamówienia lub obsługi reklamacji, zwrotu lub wymiany towaru. W przypadku wyrażenia zgody na otrzymywanie newslettera Twój adres email zostanie wykorzystany tylko do dostarczenia Ci newslettera, który będzie informował o promocjach oraz nowościach pojawiających się w naszym sklepie. 

Kontakt z inspektorem danych osobowych w naszej firmie jest możliwy pod adresem mailowym: hibou@hibouessentials.pl 

Jeżeli Twoje dane osobowe zostały naruszone, masz prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

Jako Administrator korzystamy z różnych zewnętrznych usługodawców aby lepiej świadczyć własne usługi. Podane przez Ciebie dane osobowe zostaną przekazane: 

1. DHL EXPRESS (POLAND) Spółce z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie przy ul. Wirażowej 37, posiadającą NIP: 5270022391 oraz wpisaną do KRS pod numerem: 0000047237. Spółka ta świadczy dla nas usługi kurierskie związane z dostawą towaru z naszego sklepu do Klienta.

2. HOME PL Spółce akcyjnej z siedzibą w Szczecinie przy ul. Zbożowej 4, posiadającą NIP: 58522103252 oraz wpisaną do KRS pod numerem: 0000431335. Spółka ta świadczy dla nas usługi hostingowe oraz korzystamy z ich serwerów do przechowywania danych, które oczywiście są należycie zabezpieczone.

3. SHOPLO Spółce z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie przy ul. Zygmunta Słomińskiego 7/777, posiadającą NIP: 5213630420 oraz wpisaną do KRS pod numerem: 0000417586. Spółka ta jest dostawcą aplikacji na której oparty jest nasz sklep internetowy.

4. FRESHMAIL Spółce z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie przy Al. 29 Listopada 155 C, posiadającą NIP: 6751496393 oraz wpisaną do KRS pod numerem: 0000497051. Spółka ta jest dostawcą aplikacji umożliwiającej wysyłanie naszego newslettera. Twój adres e-mail zostanie jej przekazany tylko w celu realizacji wysyłki naszego newslettera oczywiście jedynie w sytuacji gdy wyrazisz zgodę na otrzymywanie od nas newslettera.

Z powyższymi Spółkami łączy nas umowa powierzenia danych, która zapewnia, że Twoje dane są bezpieczne tak samo jak i u nas. 

Jako administrator jesteśmy odpowiedzialni także za podmioty, które przetwarzają za nas Twoje dane osobowe.

Polityka cookies

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl


Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów